Julmat

Kategori: Life

Ser att bloggen har blivit lite lidande i ett par dar! Sorry! Visar sig nu att vi dramatiskt har tappat läsare, men det gör inget! Ni kommer väl tillbaks och så får vi också nya :)!
Det har bara vart "livet" som har kommit i vägen för Sara och Mig. Men vi lovar att försöka ständigt att uppdatera er.
Förlåt, Verkligen.
 
Tänkte snacka lite om Jultraditioner :)
Idag så har vi varit och julhandlat lite så då köpte vi 6 styckna panettone och pandoros. Det är italienska national julkakor. Dom är mjuka och är gjorda av bl.a champagne yum yum säger jag bara! Vissa har russin, vissa har persiko fyllning, citronfyllning, choklad. Utan. Det finns många.
 
När vi äter vårt julbord här hemma så brukar vi blanda det. Mocambiquanskt-Portugisiskt( allt som man äter i Mocambique äter man tyvärr i Portugal. No imagination right?), Italienskt och Svenskt.
Så vi brukar äta prinskorv, potatis/potatisgratäng/, skagenröra,gravad lax och köttbullar. Det portugisiska blir Bacalao som är en fisk/potatis gratäng som har fisken Bacalao. Den är saltig och god med creme fraiche och vitlök. Åh så gott, men låter inte alls gott. Det är ju Norsk fisk vi snackar om. Bacalao, bacalao! Det Italienska blir då alla kakor, kanske pasta som serveras och god italiensk riktig tomatsås av min mamma. Panettonen och espresso. Mums.
På kvällen blir det mandarin och mycket choklad och pepparkakor och lussebullar om det går. Glögg om det finns kvar också.
På nyår så äter vi Rysk Potatissallad. Vi ska också börja med att Äta Matapa och Carill de amandeo, rätter från Portugal och Mocambique! Mums i love christmas! ÄTA , ÄTA , ÄTA!
 
//Rosa
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: